De Kudzu blog

Houten speelgoed: plasticvrij spelen met Plan Toys

Speelgoed, het blijft het leukste cadeau voor onze kleine lievelingen. Meestal is het echter - helaas - van plastic gemaakt. Nochtans kan het anders, mooier, beter: houten speelgoed. Plan Toys toont dat als de beste. Daarom: een korte ode aan dit merk!

Meer lezen

Kudzu test: GoodRoll Homekit

Ons testpanel onderwierp de producten van The Good Roll aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

Meer lezen

Hoe solide bars opbergen

Een solide shampoo of conditioner is het zero waste alternatief voor de vloeibare versie in een plastic flacon. Een shampoobar is compact, zit in een kleine kartonnen verpakking en gaat evenlang mee als 2 tot 3 vloeibare shampooflacons. Heil aan de shampoobar dus!

Een handige manier vinden om je shampoobar in op te bergen is bij velen nog een heikel punt. Daarom delen we enkele tips om jullie op weg te helpen!

Meer lezen

Zero Waste Menstrueren

Hoewel menstrueren vandaag vaak als een last en iets vies wordt beschouwd en ervaren, werd het in andere tijden en culturen net als een krachtige periode beleefd, een tijd van contemplatie, loslaten en creatie. En werkelijk, zero waste menstrueren helpt je het natuurlijke contact met je lichaam en je cyclus te herstellen en herbeleven. 

De overstap naar wasbaar lijkt niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend. Toch zijn er meer en meer vrouwen die eens ze de overstap waagden niet meer terug willen. Het is niet alleen milieuvriendelijker maar wasbaar biedt gewoonweg meer comfort.

Meer lezen

Herbruikbare flessen voor kinderen

Herbruikbare, hervulbare flesjes hebben intussen al wel de plastic wegwerpflesjes van de troon gestoten, toch? Je vindt ze tegenwoordig overal, en maar goed ook. Welke opties zijn er zoal? Een bloemlezing! 

Oh ja, neemt je kind graag ook iets anders dan water mee naar school? Geef je bepaalde drankjes in brik mee? Bekijk eens of je die vindt in een grote statiegeldverpakking. Dan kun je gewoon de dagelijkse portie overgieten in een herbruikbaar flesje. Kies dan misschien wel een exemplaar met een brede opening, zodat je het zeker eenvoudig kan reinigen met een flessenborstel. Low waste for the win!

Meer lezen

Groen naar school met een ecologische boekentas

Geen schooldag gaat voorbij zonder rugzak of boekentas. Op zoek naar een ecologisch exemplaar voor je peuter, kleuter of lagereschoolleerling? Eentje dat gemaakt is van gerecycleerde of biologische grondstoffen, met respect voor de mensen die de tas gemaakt hebben? Maak kennis met Engel., Sativa Bags en CoQ en Pâte! En probeer dan nog maar eens te kiezen ;-)

Meer lezen

Kudzu test: Ecopods Starterskit

Ons testpanel onderwierp de producten van Ecopods aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

Meer lezen

Kudzu test: Patch pleisters

Ons testpanel onderwierp de pleisters van Patch aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

Meer lezen

Millie & Valentijn: de bezielers van Kudzu

Hallo! Wij zijn Millie en Valentijn, de bezielers van Kudzu.be

Toen we net gingen samenwonen schudde Al Gores “The Inconvenient Truth” ons wakker en wilden we iets doen. We begonnen stap voor stap onze levensstijl te verduurzamen.
 
Dat begon met ons wasmiddel te vervangen door een ecologisch alternatief en groeide gaandeweg uit tot een zero waste en ecologische levensstijl.
Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste gezichtsverzorging

Je gezicht verzorgen zonder wegwerpverpakkingen te gebruiken? Van zero waste gezichtscrèmes tot reinigers en wasbare wattenschijfjes: kleine aanpassingen die écht het verschil maken.

Meer lezen
Recentere posts Oudere posts
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques